| Kelkáposzta leves gazdagon receptLevesek Hozzávalók: 1/2 fej kelkáposzta 4 db közepes burgonya 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg bacon szalonna 10 dkg parasztkolbász 1 pár virsli 1 fej hagyma 1 csapott evőkanál fűszerkeverék 1 evőkanál pirospaprika 1 mokkáskanál majoránna 1 mokkáskanál köménymag 1 késhegynyi őrölt bors 3 gerezd fokhagyma Elkészítés: A füstölt szalonnát kis kockákra vágva megsütjük, beleadjuk a köménymagot és megdinszteljük benne a felkockázott hagymát, tovább pirítjuk a felkarikázott kolbásszal, virslivel, csíkokra vágott bacon szalonnával, kis kockára vágott burgonyával, kelkáposztával, hozzáadjuk a fűszereket, pirospaprikát és felengedjük 2 liter vízzel. Amikor megfőtt, elkeverjük frissen préselt fokhagymával. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |