| Pilseni pacalleves receptLevesek Hozzávalók: 1/2 kg előfőzött pacal, 15 dkg füstölt tarja, 1 szál sárgarápa, 1 szál zöldség, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, bors, majoranna, 1 kiskanál mustár, 1 csokor petrezselyemzöldje, 1/2 citrom. Elkészítés: A tarját megfőzöm és kihűlés után metéltre vágom. A pacalt felcsíkozom, a zöldségekkel együtt sós vízben felteszem főni. A zöldségeket mikor megpuhultak, kiveszem és metéltre szelem. Az apróra vágott hagymát egy evőkanál olajon sárgára pirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a megfőtt pacalt. Sózom, borsozom, majorannázom, reszelt citromhéjat, citromlevet teszek hozzá és kevés vízzel negyed óráig párolom. A maradék olajból és a lisztből barna rántást készítek, amelyet felengedek a hús főzőlevével. Minden eddigit összekeverek, kiegészítem kb másfél liternyire, megszórom petrezselyemzölddel és forrón tálalom. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |