Tutireceptek.hu fejléc

Vöröslencse leves. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db hagyma
1 ek paradicsompüré
1 dl vörös lencse
5 dl víz

fekete bors
őrölt kömény szárított menta
3-4 ek olaj

Elkészítés:
1. A hagymát vágjuk nagyon apróra. Az olajat öntsük az edénybe, adjuk hozzá a hagymát és a paradicsompürét is, együtt pirítsuk egy rövid ideig (3-4 perc).
2. Adjuk hozzá a jól megmosott lencsét, keverjük össze, és öntsük fel a vízzel. Rögtön fűszerezzük is meg!
3. Kb. 10 percig forraljuk, a lencse ne főjön szét teljesen; turmixgéppel vagy botmixerrel kell összedolgozni.
4. Citromot csepegtethetünk bele fogyasztáskor.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarhonyaleves. » Tejfölös vargányaleves. » Lebbencsleves. » Tojas leves.
» Vöröslencse fasírt » Lestyános csirkeraguleves. » Tonizáló husi leves. » Tisztító leves.
» Túrógombóc leves. » Vöröslencse fasírt (vegan) » Tárkonyos, palócleves... » "Hajrá leves..."
» Vöröslencse krémleves » Galyasági tojásleves. » Galyasági apróhusos leves. » Tengeri hal vöröslencsével


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.