| Vöröslencse leves. receptLevesek Hozzávalók: 1 db hagyma 1 ek paradicsompüré 1 dl vörös lencse 5 dl víz só fekete bors őrölt kömény szárított menta 3-4 ek olaj Elkészítés: 1. A hagymát vágjuk nagyon apróra. Az olajat öntsük az edénybe, adjuk hozzá a hagymát és a paradicsompürét is, együtt pirítsuk egy rövid ideig (3-4 perc). 2. Adjuk hozzá a jól megmosott lencsét, keverjük össze, és öntsük fel a vízzel. Rögtön fűszerezzük is meg! 3. Kb. 10 percig forraljuk, a lencse ne főjön szét teljesen; turmixgéppel vagy botmixerrel kell összedolgozni. 4. Citromot csepegtethetünk bele fogyasztáskor. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |