| Almás csirkeleves receptLevesek Hozzávalók: 4 személyre 1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg), 2 közepes nagyságú borízû alma, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál kristálycukor és liszt, só, késhegynyi õrölt fahéj, ízlés szerint törött fehér bors. Elkészítés: a csirkeaprólékot megmosom és feldarabolom, majd a sóval együtt fazékba rakom. Ráöntök 8 deci vizet. Az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és szeletekre vagdalom. A csirkeaprólékot puhára fõzöm. Az almaszeleteket 3 deci vízben cukorral és csöpp sóval 5 percig forralom, végül a liszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, fahéjjal ízesítem, majd a csirkeleveshez öntöm. Az egészet összeforralom. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |