Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös kapor krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 cs. friss kapor
1 db közepes nagyságú burgonya
1 szál közepes nagyságú sárgarépa
1 kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
1/2 citrom leve
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál finomliszt
4 evőkanál étolaj
pirított zsemle- v. kenyérkocka

Elkészítés:
A burgonyát, a sárgarépát meghámozva puhára főzzük a kaporral. Míg kissé meghűl, a liszttel és olajjal zsemle színű rántást készítünk, s az egészet leturmixoljuk. Fűszerkeverékkel, őrölt borssal, citromlével és cukorral ízesítve (állandó keverés mellett) felfőzzük, - tejföllel elkeverve tálaljuk.

Pirított zsemle- v. kenyérkockát adunk mellé.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös karfiol leves » Sajtos tejfölös cékla » Marhahús kapormártással » Málnakrémleves
» Sajtos-tejfölös galuska » Sajt-krémleves » Tejfölös-tepsis csirke » Meggykrémleves U1
» Tejfölös diós kevert » Tejfölös zöldbab pörkölt » Hideg Uborkakrémleves » Tejfölös márványsajt
» Banánkrémleves » Kagylókrémleves » Kekszes, tejfölös szelet » Tejfölös zöldbab leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.