| Tejfölös kapor krémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 cs. friss kapor 1 db közepes nagyságú burgonya 1 szál közepes nagyságú sárgarépa 1 kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát) 1 késhegynyi őrölt bors 1/2 citrom leve 1 evőkanál kristálycukor 3 evőkanál tejföl 1 csapott evőkanál finomliszt 4 evőkanál étolaj pirított zsemle- v. kenyérkocka Elkészítés: A burgonyát, a sárgarépát meghámozva puhára főzzük a kaporral. Míg kissé meghűl, a liszttel és olajjal zsemle színű rántást készítünk, s az egészet leturmixoljuk. Fűszerkeverékkel, őrölt borssal, citromlével és cukorral ízesítve (állandó keverés mellett) felfőzzük, - tejföllel elkeverve tálaljuk. Pirított zsemle- v. kenyérkockát adunk mellé. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |