| Almáslepény a'la Kátya receptSütemények, édességek Hozzávalók: Gáztepsihez való adag 50 dkg liszt 1 Ráma 1 kefír 1 tojás 8 dkg cukor 1 sütőpor 1 csipet só Töltelék: 1,5 kg alma cukor zsemlemorzsa fahéj aki szereti mazsolat Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrod, 2 cipót csinálsz belőle és kinyújtod kb fél újnyi vastagra. A töltelékhez az almát meghámozod, magházát kivágod és szeletekre vágod. (én sose reszelek) Kb 4 kanál cukorból karamellt csinálok erre dobom rá az almaszeleteket és még pár kanál cukorral, fahéjjal mazsolával nagy lángon elpárologtatom a levét. A tepsibe alulra jön egy kisodort tésztalap, rá a zsemlemorzs, az alma, ismát morzsa és újra tészta. A tetejét villával megszúrkálod és megkened felvert tojással. Lassan 30-40 perc alatt készre sül :) Csak teljese kihűlt állapotában lehet szépen vágni!!!! Tanácsok: Nagyanyám receptje én egyenesen imádtam, sajnos gluténmentes verziót még nem dolgoztam ki, így nekem csak a látvány marad... :( Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Kátya99 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |