| Arab padlizsánkrém receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 2 padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, finomra zúzva, 15 dkg natúr joghurt, 1 nagy marék friss korianderlevél, apróra vágva, 1 kisebb marék friss mentalevél, apróra vágva, fél dl olívaolaj, 1-2 friss chilipaprika, kimagozva és vékonyan felszeletelve, ízlés szerint só. A tálaláshoz: frissen sütött pita-chips. Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt teszünk egy tepsibe. A padlizsánokat úgy hagyjuk, ahogy vannak, illetve annyi csak a teendőnk, hogy megmossuk, majd szárazra töröljük őket, aztán néhány helyen mindkét darabot villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben ne pukkadjanak szét. A megszúrkált padlizsánokat beletesszük egymás mellé a tepsibe, és kb. 45 perc alatt megsütjük. Ha a belsejük már jó puha, készen vannak. Megvárjuk, amíg langyosra hűlnek, aztán félbevágjuk őket, és kanállal kiszedjük a puha belsejüket. A megsült padlizsán-belsőt összeturmixoljuk a zúzott fokhagymával, a joghurttal, a friss korianderlevéllel, a friss mentával, az olívaolajjal és a chilipaprikával. Csak akkor sózzuk meg, miután elkészült. A padlizsánkrémet tálalásig hűtőben tartjuk. Szerintem pita-chips illik hozzá a legjobban, amit úgy szoktam készíteni, hogy a pitákat keresztben félbevágom, majd az így kapott kerek lapokat vékony cikkekre szeletelem, aztán olívaolajjal finoman megkenem a cikkeket, és forró sütőben megpirítom őket. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |