| Kapros-tejszínes csirke receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemell 6-8 gerezd fokhagyma 3 dl natúr joghurt 2 dl tejszín kapor (friss vagy szárított) olívaolaj keményítő só bors Elkészítés: A csirkemellett apró kockákra vagy csíkokra vágjuk, és pici olívaolajon megpirítjuk (fehéredésnél kicsit tovább). Ha teljesen megpuhult a csirke, hozzáadunk kb. 2 dl vizet, a joghurtot és 1 púpos ek keményítőt, majd elkeverjük. Ha friss kaprunk van, 2 kisebb csokrot apróra vágunk, ha szárított, kb. 2 lapos evőkanálnyit a csirkére szórunk. A megpucolt fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval (vagy apró darabokban) a csirkéhez adjuk. Teszünk hozzá ízlés szerint sót és borsot. Elkeverjük, majd még egyszer összerottyantjuk az egészet. A végén hozzákeverjük a tejszínt. (Ha túl híg lenne, keményítővel sűríthetjük.) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Shephard Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |