| Zabpelyhes húsgombócok receptHúsételek Hozzávalók: -1 húsleveskocka -10 dkg zab- vagy rozspehely -25 dkg darált sertéshús -15 dkg darált marhahús -1 tojás -1 apró vöröshagyma -2-3 gerezd fokhagyma -3-4 evőkanál zsemlemorzsa -só -őröltbors Elkészítés: A húsleveskockát 5 deci vizben felforraljuk. a tűzről levéve 1-2 órára beleáztatjuk a zabpelyhet. Utána jól kifacsarjuk, a kétféle darált hússal meg a tojással összedolgozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a tisztitott, fölapritott vöröshagymával meg a zúzottfokhagymával fűszerezzük.A masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk és a zsemlemorzsában meghempergetjük. Forró olajban néhány perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük vagy szalvétába csavarjuk és melegen tálaljuk. Tanácsok: A zsemle morzsa helyett használhatunk zabpelyhet.Szárazon, salátával kiváló étel. Elkészítési idő: 120 perc Kalóriatartalom: 434 kcal Szénhidráttartalom: Nem tom gramm Zsírtartalom: Nem tom gramm A receptet beküldte: Tompy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |