| Halas puffancs receptHalas ételek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg finomliszt 1 csapott kávéskanál só 1 dl tej 1 csipet kristálycukor 3 dkg vaj 2 cl rum v. konyak 1 tojás 1,5 dkg élesztő A töltelékhez: 10 dkg szálkamentes füstölt hal 1 db kemény tojás 1 késhegynyi őrölt bors 2 db háromszögletű sajt v. 1 db natúr tömlős sajt Kisütéshez: olaj Tálaláshoz: tartármártás Elkészítés: A lisztet átszitáljuk és a tésztához való anyagokkal középkeménységű tésztává dolgozzuk egészen addig, míg a tészta az edény oldaláról el nem válik. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen fél órát keletjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk és fánkszaggatóval korongokká szúrjuk (16 db). A korongokat lisztezett abroszra helyezzük, minden második korong közepére halmot rakunk a halas masszából és az üres korongot rárakva, a széleit mutatóujjunkkal rányomkodjuk. Ha ügyesen dolgozunk, 8 db puffancsunk lesz. 20 perc kelesztés után forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Töltelék: A halat a tojással húsdarálón ledaráljuk és villával összedolgozzuk a sajttal és az őrölt borssal. Tartármártással tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |