| Halas rizottó 2 receptHalas ételek Hozzávalók: 4 személyre: 1 póréhagyma, 30 dkg halfilé, 25 dkg gomba, 2 evőkanál vaj, 10 dkg tisztított zöldborsó, 1 evőkanál vágott petrezselyem, 6 dl zöldségleves (kockából), 3 evőkanál olívaolaj, 30 dkg kerek szemű rizs Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A gombát felszeleteljük, a pórét apróra összevágjuk. A halat leöblítjük, vastag csíkokra vágjuk és megsózzuk. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a póréhagymát. Rátesszük a gombát, és 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a borsót, megszórjuk a petrezselyemmel, és kevés vizet aláöntve 5 percig kevergetve pároljuk, majd a tetejére helyezzük a haldarabokat. Ha szükséges, kevés vizet öntünk még alá, és 5 percen át forraljuk, letakarva félretesszük, és 5 percig pihentetjük. A zöldséglevest felforraljuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a rizst, és megsózzuk. A forró levest merőkanalanként a rizshez öntjük. A következő kanállal csak akkor adjuk hozzá, ha az előzőt már beitta. Nem kell letakarni, csak kis lángon párolni, és közben kevergetni. Addig folytatjuk, amíg elfogy a leves (10-12 perc), majd levesszük a tűzről. Ez a rizs akkor jó, ha kicsit roppanós a közepe, és nem száraz pergős. Tanácsok: A sütőt 160°C-ra előmelegítjük. A rizst nagyon kíméletesen összekeverjük a halas zöldségekkel, tűzálló tálba simítjuk, a sütőben 5-8 percig pirítjuk, és azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |