| Rozmaringos halfilé receptHalas ételek Hozzávalók: 4 kisebb szelet halfilé 2 tojás só bors őrölt rozmaring 1 ágacska friss rozmaring olaj a sütéshez liszt körethez: 6 piroskrumpli só, bors, őrölt pirospaprika szezámmag olaj Elkészítés: A halfilék mindkét oldalát jól befűszerezem sóval, borssal, rozmaringporral, majd lefóliázva néhány órára a hűtőbe teszem. A tojásokat sóval, borssal, rozmaringporral, az apróra vágott friss rozmaringgal, pirospaprikával felverem. A lisztet szintén megfűszerezem ugyanezekkel a fűszerekkel. A halszeleteket belemártom a fűszeres lisztbe, majd a tojásba, és forró olajban kisütöm. A krumplit a forrástól számított 20 percig főzöm, majd melegében karikákra vágom. Kissé megolajozott sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a krumplikarikákat. A tetejüket megszórom sóval, borssal, pirospaprikával, szezámmaggal, picit meglocsoltam olajjal, és a sütőben 15 perc alatt, közepes lángon pirosra sütöm. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |