Tutireceptek.hu fejléc

Kocsonyás hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kilós ponty, megtisztítva, felszeletelve, 2 nagy fej hagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

Elkészítés:
A halat megsózzuk, és másfél-két órán át állni hagyjuk. A hagymát a zöldségekkel, fűszerekkel fél órán át kevés vízben főzzük, majd belerakjuk a halat. Nagyon lassú tűzön közel másfél óráig pároljuk, majd óvatosan tálba szedjük és rászűrjük a levet. Sárgarépaszeletekkel, kemény tojással, petrezselyemmel díszítjük, majd hideg helyre tesszük. Kifagyasztva, megkocsonyásodva tálaljuk


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kocsonyás gyümölcsök » Lazac spenóttal » Koktélrák spárgával » Tejfeles halpaprikás
» Zöldséges tengeri halfilé » Ciprusi fűszeres hal » Rántott tonhal sajtosan » Halpaprikás bográcsban
» Haltekercs kapormártással » Sült lazac másképpen » Sajtos ponty » Spenótos-lazacos lasagne
» 30 perces sült lazac » Tejszines zöldséges haltál » Sült rákok » Busa burgonyával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.