Tutireceptek.hu fejléc

Húsos zöldségtokány recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéslapocka
40 dkg mirelit zöldbab
2 db nagyobb burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
csipetnyi só
1/2 citrom kifacsart leve
1 babérlevél
1 csokor kapor

Elkészítés:
A húst megmossuk, kis kockákra vágjuk, és az olajon kevergetve fehéredésig sütjük.
Ezután a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és a hússal együtt megpirítjuk.
A meghámozott, kockákra vágott burgonyát meg a mirelit zöldbabot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi vízzel felengedve, amennyi éppen ellepi, a babérlevéllel ízesítve az egészet együtt puhára főzzük.
Végül a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük, és a cukorral meg a citromlével ízesítve, az apróra vágott kaporral megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkehúsos torta » Húsos csicseriborsó » Csirkehúsos sonkás tekercs » Tepsis-húsos burgonya
» Húsos zöldségfasírt » Spenótos-húsos finomság » Húsos palacsinta » Hortobágyi húsos gombóc
» Csirkehúsos tavaszi saláta » Húsos-zöldséges tarhonya » Húsos kínai kel-leves » Húsos töltött burgonya
» Húsos gombóc » Darálthúsos alagút » Rakott húsos zöldség » Rakott husos tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.