| Húsos zöldségtokány receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg sertéslapocka 40 dkg mirelit zöldbab 2 db nagyobb burgonya 1 nagy fej vöröshagyma 4 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt 1 dl tejföl csipetnyi só 1/2 citrom kifacsart leve 1 babérlevél 1 csokor kapor Elkészítés: A húst megmossuk, kis kockákra vágjuk, és az olajon kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és a hússal együtt megpirítjuk. A meghámozott, kockákra vágott burgonyát meg a mirelit zöldbabot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi vízzel felengedve, amennyi éppen ellepi, a babérlevéllel ízesítve az egészet együtt puhára főzzük. Végül a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük, és a cukorral meg a citromlével ízesítve, az apróra vágott kaporral megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |