Tutireceptek.hu fejléc

Húsos zöldségtokány recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéslapocka
40 dkg mirelit zöldbab
2 db nagyobb burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
csipetnyi só
1/2 citrom kifacsart leve
1 babérlevél
1 csokor kapor

Elkészítés:
A húst megmossuk, kis kockákra vágjuk, és az olajon kevergetve fehéredésig sütjük.
Ezután a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és a hússal együtt megpirítjuk.
A meghámozott, kockákra vágott burgonyát meg a mirelit zöldbabot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi vízzel felengedve, amennyi éppen ellepi, a babérlevéllel ízesítve az egészet együtt puhára főzzük.
Végül a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük, és a cukorral meg a citromlével ízesítve, az apróra vágott kaporral megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos karfiol » Gombás-Husos Fasirt » Húsos okroska » Húsos káposztás palacsinta
» Karfiolos húsos tarhonya » Tejfölös húsos kifli » Húsos zöldségfasírt » Húsos káposzta
» Húsos-tejfölös tészta » Gombás marhahúsos tészta » Spenótos-húsos finomság » Húsos-gombás cserépedény
» Húsos burgonyagombóc » Rakott húsos rizs » Húsos cukkinilepény » Darálthúsos penne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.