| Karalábés húsosfazék receptLevesek Hozzávalók: 2 fej karalábé+ a zsenge levelei 50 dkg sovány sertéscomb 1 fej hagyma 2 db leveskocka 2 ek olaj só, bors, petrezselyem 1-1 dl tejföl és tejszín, egy kanál liszt ízlés szerint galuska ( így már nem szh szegény ) Elkészítés: A húst felcsíkozzuk, a hagymát felkockázzuk, a karalábét meghámozzuk és a húshoz hasonló csíkokra daraboljuk. Az olajon megfuttatjuk üvegesre a hagymát, majd rádobjuk a húst és fehéredésig sütjük, Ekkor sózzuk, borsozzuk, egy dl vizet aláöntünk és így pároljuk félpuhára, ami kb 60 perc. Ha már ebben a fázisban vagyunk, jöhet a karalábé, amit kb 5 percig együtt párolunk a husival, majd kb 1-1,5 l vízzel felöntjük a ragunkat, beledobjuk a leveskockát, újra borsozzuk és kb 25 perc alatt puhára főzzük a levesben valókat. A tejszín-tejföl keveréket simára habarjuk a liszttel, egy merőkanál forró levessel jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a többi leveshez és egy percig forraljuk, hogy a liszt íze ne érződjön. Rászórjuk a frissen aprított petrezselyemzöldet és a karalábé zsenge leveleit szintén felaprítva, de ezzel már nem főzzük tovább. Pár perc pihentetés után máris tálalhatjuk ezt a gazdag, telt ízű levest. Aki szereti, galuskával is készítheti, de így már elveszti szénhidrátszegény jellegét! Tanácsok: Ezt a levest még olyan ismerősöm is falta, aki nem szerette a karalábét! Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: Timancs Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |