Tutireceptek.hu fejléc

Karalábés húsosfazék recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 fej karalábé+ a zsenge levelei
50 dkg sovány sertéscomb
1 fej hagyma
2 db leveskocka
2 ek olaj
só, bors, petrezselyem
1-1 dl tejföl és tejszín, egy kanál liszt
ízlés szerint galuska ( így már nem szh szegény )

Elkészítés:
A húst felcsíkozzuk, a hagymát felkockázzuk, a karalábét meghámozzuk és a húshoz hasonló csíkokra daraboljuk.
Az olajon megfuttatjuk üvegesre a hagymát, majd rádobjuk a húst és fehéredésig sütjük, Ekkor sózzuk, borsozzuk, egy dl vizet aláöntünk és így pároljuk félpuhára, ami kb 60 perc.
Ha már ebben a fázisban vagyunk, jöhet a karalábé, amit kb 5 percig együtt párolunk a husival, majd kb 1-1,5 l vízzel felöntjük a ragunkat, beledobjuk a leveskockát, újra borsozzuk és kb 25 perc alatt puhára főzzük a levesben valókat.
A tejszín-tejföl keveréket simára habarjuk a liszttel, egy merőkanál forró levessel jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a többi leveshez és egy percig forraljuk, hogy a liszt íze ne érződjön.
Rászórjuk a frissen aprított petrezselyemzöldet és a karalábé zsenge leveleit szintén felaprítva, de ezzel már nem főzzük tovább.
Pár perc pihentetés után máris tálalhatjuk ezt a gazdag, telt ízű levest.
Aki szereti, galuskával is készítheti, de így már elveszti szénhidrátszegény jellegét!

Tanácsok:
Ezt a levest még olyan ismerősöm is falta, aki nem szerette a karalábét!

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: Timancs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsosfazék » Karalábés tészta (Olcsó), » Sonkás karalábés tészta » Karalábés rakott hús
» Karalábés csirke » Karalábés darálthús » Madridi húsosfazék » Karalábés húsgombóc
» Hagymás kukorica leves » Görög csorba » Sóskaleves, tojással » Erdei gombaleves
» Citromos mimóza » Sajtos brokkolikrém leves » Borleves másik változata » Sárgarépaleves kefírrel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.