| Húsos palacsintatekercs receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók négy személyre: 20 dkg szárnyashús, két evőkanál olaj, egy vékony póréhagyma, egy piros kaliforniai paprika, két paradicsom, négy evőkanál ketchup, só, őrölt fehérbors, 10 dkg reszelt sajt A palacsintához: 15 dkg kukoricaliszt, 10 dkg liszt, két tojás, egy csipet curry, só, egy teáskanál finomra vágott petrezselyem, olaj a sütéshez Elkészítés: 1. A húst kevés sós vízben főzd puhára, majd amikor kissé kihűlt, vágd nagyon apróra. Tisztítsd meg a zöldségeket. Forró olajon futtasd meg a finomra vágott pórét, majd tedd rá az apróra vágott paprikákat, a paradicsomot, sózd, borsozd. Keverd bele a ketchupot, az összevágott húst és a hús főzőlevéből 1 dl-t. Egyet forralj rajta, majd hagyd hűlni. 2. A palacsintatésztához keverd össze a lisztet, a kukoricalisztet, a tojást, a curryt, a petrezselymet és sózd meg. Öntsd fel 6-7 dl vízzel. Nem kell, hogy nagyon híg legyen a tészta. 3. Kiolajozott, forró serpenyőben süsd meg a palacsintákat. Kend meg a töltelékkel, szorosan tekerd fel, és szeleteld fel. Tűzd meg fogvájóval, és fektesd hőálló tálra, szórd meg a reszelt sajttal, és 200 C-fokra előmelegített sütőben süsd 5-10 percig. Elkészítési idő: 75 perc Egy adag: 620 kcal Elkészítési idő: 75 perc Kalóriatartalom: 620 kcal A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |