Tutireceptek.hu fejléc

Húsos krumplis tepsis recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
50 dkg csontozott karaj
4 dl tejföl
1 db tojás
1 db zöldpaprika
1 ek étolaj

bors
fűszerpaprika

Elkészítés:
A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük.
A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő krumplikarikák lehetnek vastagabbak, mert könnyebben átsülnek) a sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük, majd megsózzuk.
Elosztjuk rajta a hússzeleteket, rátesszük a karikákra vágott, megpucolt hagymát, amit előtte 3-4 ek olajon megdinszteltünk, rászórjuk a felkarikázott paprikát, végül beterítjük a maradék burgonyával.
Újra megsózzuk és megkenjük a tojással elkevert tejföllel, kevés olajat teszünk rá és forró sütőben megsütjük (kb. 1 óra alatt). Közben néha nézzünk rá, és ha túlságosan elkezdene pirulni a teteje, kissé mérsékeljük a hőmérsékletet.

Tanácsok:
A végén lehet ízlés szerint reszelt sajtot is ráolvasztani.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Újkrumplis tonhalsaláta » Krumplis pite » Tepsis csirke » Krumplis-húsos egytál
» Húsos bőségtál » Darálthúsos zöldbab » Húsos pite » Gombás marhahúsos tészta
» Húsos, rakott padlizsán » Tejfölös húsos kifli » Tepsis lángos 2 » Krumplis sajtgolyó
» Karfiol húsos bundában » Krumplis rántotta » Húsos melegszendvics » Krumplis rizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.