| Húsos krumplis tepsis receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 50 dkg csontozott karaj 4 dl tejföl 1 db tojás 1 db zöldpaprika 1 ek étolaj só bors fűszerpaprika Elkészítés: A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük. A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő krumplikarikák lehetnek vastagabbak, mert könnyebben átsülnek) a sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük, majd megsózzuk. Elosztjuk rajta a hússzeleteket, rátesszük a karikákra vágott, megpucolt hagymát, amit előtte 3-4 ek olajon megdinszteltünk, rászórjuk a felkarikázott paprikát, végül beterítjük a maradék burgonyával. Újra megsózzuk és megkenjük a tojással elkevert tejföllel, kevés olajat teszünk rá és forró sütőben megsütjük (kb. 1 óra alatt). Közben néha nézzünk rá, és ha túlságosan elkezdene pirulni a teteje, kissé mérsékeljük a hőmérsékletet. Tanácsok: A végén lehet ízlés szerint reszelt sajtot is ráolvasztani. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |