| Darálthúsos alagút receptHúsételek Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta (500 g) 50 dkg darált hús 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál olaj 1 doboz ( 370 g) natúr joghurt 1 csomag (500 g) saláta só bors delikát pirospaprika oregano Kenéshez: 1 db tojás Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, kihűtjük. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, delikáttal,majd jól összekeverjük. A leveles tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk. Közepére halmozzuk a darált húst. Feltekerjük, és a végeit jól lezárjuk, összenyomjuk, éles késsel, megcsíkozzuk, bevagdossuk, de óvatosan, ne vágjuk át a töltelékig. A tojást egy kis tálban villával felverjük és megkenjük vele a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg megsül elkészítjük az öntetet. A joghurtot egy kis tálba tesszük, adunk hozzá oregánót, csipet sót és a salátával, szeletekre vágott húsos rúddal tálaljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |