| Darálthúsos galuska receptEgytálételek Hozzávalók: Húsos raguhoz: 30 dkg darált sertéshús 1 fej hagyma 2 db paradicsom 2 db zöldpaprika őröltpaprika, só, bors Galuskához: 2 egész tojás 15 dkg liszt só szükséges még 2-3 dl tejföl, esetleg reszeltsajt Elkészítés: A húsos raguval kezdem a főzést: Tűzálló tálba teszem a darálthúst, pici vizet öntök alá és fehéredésig kevergetem. Ráteszem a kockákra vágott hagymát - közben a hús enged annyi zsírt, hogy a hagyma is megdinsztelődjön vele együtt, gyakori kevergetés közt. Sózom, borsozom, rászórom a pirospaprikát is. Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, paprikát. Addig főzöm, míg a hús megpuhul. Közben galuskatésztát kavarok, forrásban lévő sós vízbe szaggatom evőkanál élével, pár percig főzöm. A húsos raguhoz adom a galuskát, összekeverem, ráöntöm a tejfölt és sütőben pár percig sütöm. Meg lehet szórni reszeltsajttal is. Tanácsok: Ha kevés az időnk, akkor nem szükséges összesütni sütőben, anélkül is finom. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |