| Húsos-spenótos burek receptEgytálételek Hozzávalók: 2 csomag réteslap 50 dkg darált marhahús 1 kg burgonya héjában főzve 1 doboz kockasajt 1 kis fej vöröshagyma 2 kis doboz paradicsompüré 45 dkg fagyasztott parajpüré 3 tojás só bors Erős Pista Elkészítés: A burgonyát feltesszük főni, majd megpucoljuk, krumplinyomón áttörjük. Az összes hozzávalót - a sajt és a rétes kivételével - jól összedolgozzuk. A kiterített réteslapokat ollóval elfelezzük, és az így kapott csíkokra teszünk kb. 1 evőkanálnyi tölteléket, minden töltelékre 1 kockasajt harmadát. A rétescsík 2 hosszanti oldalát behajtjuk kb. 1 cm-re, majd ügyesen feltekerjük. Az így feltekert kis téglalapokat bő, forró olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük. Salátával tálaljuk. Tanácsok: Melegen és hidegen is nagyon finom. A kockasajtot természetesen lehet helyettesíteni bármilyen más sajttal, az eredeti recept feta sajtot használ A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |