| Tejfölös húsos kifli receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 8 kifli 20 dkg pörkölt maradék 1 dl tejföl 3 keménytojás 1 kis fej vöröshagyma csipetnyi só őrölt bors majoranna 1 kiskanál mustár Elkészítés: A töltött kifliket előre elkészíthetjük. A kifliket hosszában félbevágjuk, és a közepüket kivájjuk. Ezután a pörköltmaradékot a meghámozott keménytojásokkal együtt megdaráljuk, majd a masszát a megtisztított, megreszelt vöröshagymával, sóval, őrölt borssal, majorannával meg a mustárral jól összedolgozzuk, és a kivájt kiflikbe töltjük. A töltött fél kifliket a másik kifliféllel beborítjuk, egy tűzálló tálra fektetjük, és alufóliával lefedve hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt a töltött kifliket a tejföllel meglocsoljuk, és forró sütőben 2-3 percig sütjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |