| Húsos, gombás fasirt receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg. marhahús, 50 dkg. sertéshús, 10-15 dkg. gomba ( tinórú, csiperje, sárga rókagomba,de lehet másfajta is) 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál zsiradék ( étolaj, sertészsir), 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 tojás, 2 db. száraz zsemle, só, őrölt fekete bors,1 db, tojás fehérje, zsemlemorzsa szükség szerint. A kisütéshez: forró olaj Elkészítés: A kétféle húst ledaráljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk ( vagy lereszeljük) és a zsirasdékon a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, felaprózott gombával pároljuk s végül a darált húshoz tesszük. A masszához hozzáadjuk a vízben áztatott és alaposan kifacsart zsemléket. Sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával szinezzük és a felvert tojással együtt alaposan összekeverjük. Pogácsákat formázunk, amit előbb a tojásfehérjében megforgatunk, majd átforgatjuk a zsemlemorzsában is. Forró olajban kisütjük. Tanácsok: Mindenféle főzeléknek alkalmas feltéte, de körettel önállóan is fogyasztható. Ha lehet, akkor csak egyféle gombát alkalmazzunk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |