| Húsos bulgurral töltött paprika hagymamártásban receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg darált hús 8 db tölteni való paprika 1 csésze bulgur 4-5 db közepes nagyságú vöröshagyma Őrölt bors 2 db tojás 2 db húsleveskocka 1/2 cs. apróra vágott zöldpetrezselyem olaj étkezési keményítő (v. finomliszt) só 3 dl tejszín Elkészítés: Egy fej apró kockára vágott hagymát zsiradékon megdinsztelünk, hozzáadjuk a bulgurt, - amikor zsemleszínűre sült, 2 csésze vízzel feleresztve - kuktában - puhára főzzük. Ha a bulgur kihűlt, összekeverjük a darált hússal, 1 késhegynyi őrölt borssal, 1 csapott kávéskanál sóval, a tojásokkal, a petrezselyemmel, majd megtöltjük vele a kicsumázott paprikákat. A megtöltött paprikák minden oldalát forró olajon - fedő alatt - világos barnára sütjük. A leveskockákat másfél liter forró vízbe dobjuk és leöntjük vele a paprikákat melyeket bőrösödésig főzünk és szedőlapáttal tálra szedünk. A többi hagymát félbe, majd karikára vágjuk, olajon megdinszteljük, késhegynyi őrölt borssal megszórjuk, s felöntve a paprika főzőlevével, megfőzzük, elkeverjük 1 púpos evőkanál keménytővel (v. finomliszttel) és botmixerrel vagy turmixgéppel pépesre keverjük, majd állandó keverés mellett felforrósítjuk. Beletéve a főtt paprikákat, összeérleljük és tejszínnel leöntve adjuk asztalra. Tanácsok: Kiadósabb, ha főtt spagettit tálalunk mellé. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |