| Madridi húsosfazék receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg borjúpacal Fél borjúláb 30 dkg borjúfej 10 dkg kolbász 10 dkg főtt sonka 2 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál borecet 2 evőkanál olaj 15 dkg véres hurka Édes-nemes pirospaprika Elkészítés: A pacalt megmossuk, és bő vízben feltesszük főni. Kb. fél óra hosszat forraljuk, kivesszük, folyóvíz alatt gondosan átmossuk, és csíkokra vágjuk. A borjúlábat, a borjúfejet a hentessel kb. 3-4 cm-es darabokra feldaraboltatjuk, és otthon gondosan megtisztítjuk, megmossuk. A kolbászt karikára, a sonkát csíkokra szeljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A feldarabolt borjúlábat, a borjúfejet, a pacalt, nagyobb edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk az ecetet, felforraljuk, és leszedjük a habját. Sózzuk, lefedjük, és lassú tűzön kb. 2 és fél óra hosszat főzzük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük (egy darabban) a hurkát, hirtelen minden oldalát átsütjük, kivesszük, és a főtt borjúhúsokhoz adjuk. A pirított hagymába beletesszük a kolbászt, a sonkát, kicsit együtt pirítjuk, megszórjuk paprikával, a fokhagymával, a húshoz adjuk, és lefedve kb. 30 percig főzzük. Tálalás előtt a hurkát kivesszük felszeleteljük, majd a hús tetejére tesszük, és forrón, puha kenyérrel kínáljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |