| Hortobágyi húsos gombóc receptEgytálételek Hozzávalók: pörkölt kb 30 dkg sertéshúsból 1 dl tejföl só bors 1 kg burgonya 1 tojás liszt Elkészítés: A szokásos módon pörköltet készítünk sertéshúsból. Ha elkészült, átszûrjük, és a húst ledaráljuk. A húsmasszához adunk egy kis tejfölt, sóval, borssal ízesítjük. Közben kockákra vágott burgonyát sós vízben megfõzünk. Leöntjük róla a vizet, jól lecsepegtetjük, majd gyúródeszkára terítjük és hagyjuk hûlni. Ha kihûlt áttörjük, adunk hozzá 1 tojást és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tészta legyen. Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, nagy kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe rakunk 1-1 kiskanálnyi húsmasszát, majd a tésztát gombóccá gyúrjuk. Lobogó sós vízben addig fõzzük, míg a gombócok a felszínre jönnek. A megmaradt pörköltszaftot besûrítjük kevés liszttel elkevert tejföllel, majd a kifõtt gombócokat belerakjuk, mégegyszer átforraljuk. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |