Tutireceptek.hu fejléc

Hortobágyi húsos gombóc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
pörkölt kb 30 dkg sertéshúsból
1 dl tejföl

bors
1 kg burgonya
1 tojás
liszt

Elkészítés:
A szokásos módon pörköltet készítünk sertéshúsból. Ha elkészült, átszûrjük, és a húst ledaráljuk. A húsmasszához adunk egy kis tejfölt, sóval, borssal ízesítjük. Közben kockákra vágott burgonyát sós vízben megfõzünk. Leöntjük róla a vizet, jól lecsepegtetjük, majd gyúródeszkára terítjük és hagyjuk hûlni. Ha kihûlt áttörjük, adunk hozzá 1 tojást és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tészta legyen.
Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, nagy kockákra vágjuk.
Mindegyik közepébe rakunk 1-1 kiskanálnyi húsmasszát, majd a tésztát gombóccá gyúrjuk. Lobogó sós vízben addig fõzzük, míg a gombócok a felszínre jönnek. A megmaradt pörköltszaftot besûrítjük kevés liszttel elkevert tejföllel, majd a kifõtt gombócokat belerakjuk, mégegyszer átforraljuk.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszalt szilvás húsgombócok » Lestyános húsgombóc » Bakonyi betyárgombóc » Gombócos töltött káposzta
» Csirkehúsos burgonyasaláta » Sonkás túrógombóc » Sajtgombóc leves » Fincsi húsos pite.
» Húsos rakott karfiol » Húsos batyu » Répás szalvétagombóc » Rizsleves húsgombóccal
» Szilvás gombóc diétásan » Húsos Tészta siccca módra » Húsos tojásos » Sonkagombóc(levesbetét)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.