| Töltött zöldsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 fej nagy levelű saláta. 1 szál sárgarépa. 1 szem nagy paradicsom 10 dkg. krémsajt, 10 dkg. kékpenészes márványsajt, 1 közepes fej lilahagyma, 3 evőkanál olívaolaj, só, 1 késhegynyi őrölt fehér bors Elkészítés: A sárgarépát, lilahagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk a paradicsommal együtt.Sózzuk, borsozzuk és az egészet az előzetesen megmosott, leveleire szedett, kiterített salátaleveleire halmozzuk, majd mint a palacsintát feltekerjük. Éles késsel a széleiket levágjuk, formázzuk, majd tálra rendezve meglocsoljuk olívaolajjal. Hűtőbe téve 1 - 2 órán át pihentetjük Tanácsok: Még ízletesebb, ha tálalás előtt citromlevet is facsarunk rá. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |