| Hortobágyi palacsintám receptEgytálételek Hozzávalók: A palacsintához kell: (kb 20 db, de vastagabbra kell csinálni egy kicsit, mint a rendes palacsintát, hogy tudjuk jól megtölteni) - 1 liter tej - 0,5 kg liszt - 3 tojás - 1 csipet só - 2 lapos ek. cukor - 3 ek. olaj - 1 dl ásványvíz (szénsavas) A töltelék: - 70 dkg darált hús (vagy apróra vágott csirkemell) - 2 fej hagyma - 3-4 ek. pirospaprika - 1 db paprika - 2 db paradicsom A habarás: - 1 kis doboz tejföl - 2-3 ek. liszt Elkészítés: Kép a naplóm 55. bejegyzésénél :) 1) Megsütjük a palacsintákat 2) A hagymát felaprítjuk, olajban megpirítjuk. Hozzaadjuk a husit, megsózzuk, megborsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát majd felöntjük vízzel. Hozzaadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot, fedõ alatt puhára fõzzük. 3) Amíg fõ addig megcsinálom a habarást (a tejfölben csomómentesre keverem a lisztet; egy keveset a pörköltlébõl is adhatunk hozza, hogy könnyebb legyen kavarni) 4) Ha megfõtt a hús hozzakavarjuk a habarást és összeforraljuk. 5) A kész pörkölttel megtöltjük a palacsintákat (kocka formát alakítunk belõlük) Tanácsok: Ha maradt a pörkölt szaftjából, akkor meglocsoljuk vele a palacsintákat, de tejföllel is meglehet kicsit locsolni. Nagyon finom lett, csirkehúsból csináltam, mert nem nagyon szeretem az õrölt húst, de azzal is biztos fincsi. Embere válogatja, hogy kinek mi ízlik jobban. A család is szerette. A megmaradt palacsintákat desszertnek ettük meg :) mikroban is, sütõben is fel lehet melegíteni õket (hõálló edényben) ha marad másnapra. másnap is pont olyan finom mint frissen. A receptet beküldte: tigirl18 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |