| Hortobágyi palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 12 töltetlen, sós palacsinta, 25 dkg maradék sertés- vagy marhapörkölt szaftjával együtt, 2 dl sovány tejföl, 1 teáskanál finomliszt, 1-1 paradicsom és zöldpaprika Elkészítés: A pörkölt szaftját leszűröm, és félreteszem. A visszamaradt húsdarabokat nagy lyukú húsdarálón ledarálom. A darált húst összekeverem 1-1 evőkanál pörköltszafttal és tejföllel. A palacsintákat a krémszerű masszával egyenként megkenem és felcsavarom. Tűzálló tálba teszem. A pörköltszaftot felmelegítem, és a liszttel simára kevert tejföl felével összeöntöm. Kis lángon kevergetés közben kiforralom, és a palacsintákra öntöm. A tál tetejére fedőt (vagy alufóliát) borítok, és az előmelegített, közepesen meleg sütőben (vagy mikrosütőben) átforrósítom. Tálaláskor a megmaradt tejföllel megöntözöm, és friss zöldpaprika-karikákkal, valamint paradicsommal díszítem. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |