Tutireceptek.hu fejléc

Hortobágyi palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
12 töltetlen,
sós palacsinta,
25 dkg maradék sertés- vagy marhapörkölt szaftjával együtt,
2 dl sovány tejföl,
1 teáskanál finomliszt,
1-1 paradicsom és zöldpaprika

Elkészítés:
A pörkölt szaftját leszűröm, és félreteszem. A visszamaradt húsdarabokat nagy lyukú húsdarálón ledarálom. A darált húst összekeverem 1-1 evőkanál pörköltszafttal és tejföllel.

A palacsintákat a krémszerű masszával egyenként megkenem és felcsavarom. Tűzálló tálba teszem. A pörköltszaftot felmelegítem, és a liszttel simára kevert tejföl felével összeöntöm. Kis lángon kevergetés közben kiforralom, és a palacsintákra öntöm. A tál tetejére fedőt (vagy alufóliát) borítok, és az előmelegített, közepesen meleg sütőben (vagy mikrosütőben) átforrósítom. Tálaláskor a megmaradt tejföllel megöntözöm, és friss zöldpaprika-karikákkal, valamint paradicsommal díszítem.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos palacsinta » Húsos palacsinta » Almás kelt palacsinta » Ászokpalacsinta
» Virágos, rakott palacsinta » Ordás-kapros palacsinta » Palacsinta Ági módra » Kapros palacsinta
» Fahéjas palacsinta » Gundel palacsinta » Túrós kakaós palacsinta » Csirkés palacsinta
» Narancsos palacsinta » Sonkás rántott palacsinta » " Epres-túrós palacsinta" » Babos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.