| Bakonyi palacsintametélt receptZöldséges ételek Hozzávalók: A palacsintához: 200 g finomliszt 4 dl tej 4 tojás só, bors 1 csokor petrezselyem 2 ek. olaj Továbbá: 800 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen 1 zöldpaprika 1 paradicsom 1 nagy fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek. olaj 1 kk. pirospaprika 1 ek. csípős paprikakrém 1 ek. paradicsompüré 1/4 kk. szárított kakukkfű 1 ek. rizsliszt 4 dl tejföl diónyi vaj/margarin a tálhoz Elkészítés: 1. A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott tojásokkal, 1/2 kk. sóval, majd lefedjük, és 1/2 órát pihentetjük. 2. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A gombát felszeleteljük, a zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 3 ek. felforrósított olajban. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, majd rádobjuk a gombát, és fedő alatt puhára pároljuk (15-20 perc). Elkeverjük a rizsliszttel és a tejföllel, jól összeforraljuk. 3. Kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű sütőedényt. A petrezselymet (néhány bóbita kivételével) finomra vágjuk, 2 ek. olajjal együtt a palacsintatésztához keverjük, és 16 palacsintát sütünk belőle. Kettesével feltekerjük őket, ujjnyi széles csíkokra metéljük, lazán a sütőedénybe szórjuk-kanyarítjuk, végül bevonjuk a gombapaprikással, és 200 °C-ra előmelegített sütőben átforrósítjuk (15-20 perc). Petrezselyemmel díszítve mihamarabb tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |