| Hortobágyi hús receptHúsételek Hozzávalók: 1kg sertéshús, 3 fej hagyma 1 paradicsom 1 paprika 20-25 dkg füstölt kolbász 3 db közepes savanyú uborka 1 tejföl ízlés szerint majoranna,só,bors,fokhagyma kevés liszt Elkészítés: A húst apró darabokra vágom, majd ízlés szerint fűszerezem a sóval, borssal, fokhagymával és a majorannával. Meghintem liszttel. Kevés olajon sütöm. Félreteszem. A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom. Beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Jól szétfőzöm. Beleteszem az átsütött húst. Felöntöm vízzel és 30-40 percig főzöm. Ezután hozzáadom a 3-4 darabba vágott füstölt kolbászt. Szinte teljesen készre főzöm, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott savanyú uborkát. Felrottyatom. Leveszem a tűzről, és hozzáadom a tejfölt. Rizzsel tálalom. A receptet beküldte: kattyus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |