| Hortobágyi pásztorhús receptEgytálételek Hozzávalók: 3 kg borjúhús, 0.5 kg füstölt szalonna, 3-4 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 db erős zöldpaprika, 3 db paradicsom, 15 dkg pirospaprikapor (édes), 1 csipet köménymag (fűszer) (egész), 1 kávéskanál feketebors (őrölt), 1 kg burgonya, 30 dkg tarhonya, só, 3 db babérlevél (egész). Elkészítés: Vágd apróra a szalonnát. Tedd a szalonnát a bográcsba és lassú tűznél süsd zsírjára. Vágd kockákra a vöröshagymát és süsd a szalonnán aranysárgára. Aprítsd fel a fokhagymát, karikázd fel a zöldpaprikát, vágd cikkekre a paradicsomot. Add a hagymához a zöldségeket és a fokhagymát. Vágd a húst 1,5x1,5 cm-es kockákra. Add a húst a hagymás zöldségekhez. Lassú tűzön puhítsd. Főzd félpuhára a tarhonyát egy másik edényben. Vágd a burgonyát karikákra. Add a majdnem puha húshoz a tarhonyát és a burgonyát. Főzd össze. Tanácsok: Forrón tálald, kínálj mellé friss házikenyeret. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |