| Hortobágyi töltöttpaprika receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, lapocka vagy dagadó pár darab szép egészséges tölteni való paprika 1 pohár (3 dl) rizs - kétszer annyi víz 4 fej hagyma 1 evőkanál pirospaprika olaj só késhegynyi őrölt bors 1 poharas tejföl Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon sóval megdinszteljük. Beleadjuk a kockára vágott húst és mikor zsírjára sült, a pirospaprikát, megborsozzuk és bő vízzel felengedjük .Mikor a hús megfőtt, tányérra szedjük, húsdarálón ledaráljuk. A rizst olajon kissé megpirítjuk, felöntjük kétszer annyi vízzel és kevés sóval puhára pároljuk, - egyharmad részét összekeverjük a darált hússal, a masszával megtöltjük a kicsumázott paprikákat, visszarakjuk a pörköltszaftba és megfőzzük. Mikor a paprika beráncosodik, és a szaft is felére főtt, rátálaljuk a maradék rizsre, s meglocsoljuk a tejföllel. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |