| Hússal rakott lencse receptEgytálételek Hozzávalók: 1 csomag lencse 1 evőkanál ételízesítő só, bors 3 babérlevél 3 gerezd fokhagyma 30 dkg darált hús 1 pohár tejföl 10 dkg reszelt sajt 1 tojás Elkészítés: A lencsét egy éjszakára beáztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük róla, és annyi ételízesítős, borsos, fokhagymás, babérleveles vízben tesszük fel főzni, amennyi ellepi. Beletesszük az egyben hagyott fokhagymát és a babérlevelet. Kb. 40 perc alatt megfő. A darált húst hagymán pörköltszerűen lesütjük, sózzuk, borsozzuk. A lencse felét jénaiba rétegezzük, a darált húst rásimítjuk, majd újból lencse kerül rá. A tetejére tojással, sajttal elkevert tejfölt öntünk. Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje piros lesz. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |