Tutireceptek.hu fejléc

Hordós /30 l-es/ recept

Kategória:


Hozzávalók:
12 liter víz
1.5 liter 20%-os ecet
36 dkg só
2 kg cukor
3/4 cs. mustármag
1/4 cs. babérlevél
3/4 cs. egész bors
6 dkg borkénpor
1/2 cs. szalicil

Elkészítés:
A cukrot és a sót kevés langyos vízben feloldjuk,
hozzáadjuk a többi vizet és minden belevalót hidegen keverünk bele. Végül beleszórjuk a savanyítani kívánt dolgokat.

Tanácsok:
Amit bele szoktam szórni: paprika, /de kettévágva, kimagozva/, zöldparadicsom, apró -hagyma, karfiol, zöldbab, sárgarépa /csíkokra vágva/, fejeskáposzta /nyolc cikkelybe/.
Folyamatosan pótolható!


A receptet beküldte: Cserebogár8


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hordós káposzta » Hordós savanyúság » Hordós savanyúság másképp » Nyári savanyúság télire
» Vizesuborka télire » Vödrös savanyúság » Teszt savanyúság. » Patisszon kaprosan
» Ropogós uborka » Kovászos savanyú káposzta » Fokhagymás ecetes szilva » Vödrös savanyúságom
» Kovászos uborka, mifelénk » Fokhagyma befőtt. » Vegyes savanyúság télre » Kovászos káposzta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.