| Fokhagymás ecetes szilva receptHozzávalók: 1 evőkanál koriander - 8-10 db szegfűszeg - 1 db fahéj - 35 dkg kristálycukor - 5 dl ecet - 2-3 gerezd fokhagyma - 1 kg szilva - 1 csipet nátrium-benzoát Elkészítés: A szilvát megmossuk, megszárítjuk, a szár felőli oldalán kinyomjuk belőle a magot, vigyázva, hogy a gyümölcs ne sérüljön meg. A lyukakba egy-egy gerezd fokhagymát dugunk. Az így megtöltött szilvákat jól kimosott üvegekbe tesszük. Az ecetet fél liter vízzel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a korianderrel felforraljuk, majd az üvegben várakozó szilvára öntjük. A tetejére egy csipet tartósítószert teszünk, azután az üvegeket lezárjuk, és szárazgőzbe tesszük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: minerva223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |