Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás ecetes szilva recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 evőkanál koriander
- 8-10 db szegfűszeg
- 1 db fahéj
- 35 dkg kristálycukor
- 5 dl ecet
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kg szilva
- 1 csipet nátrium-benzoát

Elkészítés:
A szilvát megmossuk, megszárítjuk, a szár felőli oldalán kinyomjuk belőle a magot, vigyázva, hogy a gyümölcs ne sérüljön meg. A lyukakba egy-egy gerezd fokhagymát dugunk. Az így megtöltött szilvákat jól kimosott üvegekbe
tesszük. Az ecetet fél liter vízzel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a korianderrel felforraljuk, majd az üvegben várakozó szilvára öntjük. A tetejére egy csipet tartósítószert teszünk, azután az üvegeket lezárjuk, és
szárazgőzbe tesszük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás amúr » fokhagymás sült karaj » Fokhagymás vadlibamell » Fokhagymás masni
» Aszaltszilva-likőr » Fokhagymás spagettisaláta » Fokhagymás busa » Szilvás-túrós lepény
» Pityókás szilvás gombóc » Tengerihal fokhagymásan » Vaniliás szilvapuding » Bihari szilvás tekercs
» Mézes szilvakrém leves » Libacomb fokhagymásan » Fokhagymás-gombás karfiol » Szilvás kavart


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.