Tutireceptek.hu fejléc

Kovászos savanyú káposzta recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 nagy fej káposzta
2 evőkanál só
1 szelet száraz kenyér
1 csokor kapor
3-4 babérlevél
1-2 hegyes erős paprika
pár szem bors

Elkészítés:
A káposzta külső leveleit leszedjük majd hajszál vékonyra szeleteljük.Sóval meghintve 1-2 óráig állni hagyjuk.A sóból kinyomkodva egy ötliteres üvegbe rakjuk .Közé tesszük a babérlevelet,borsot és a paprikát is.Tetejére rakjuk a kaprot és a szelet kenyeret.Az üveget feltöltjük langyos vízzel.Lefedve napos helyen 3-4 napig érleljük.Ha elég savanyú a levét leöntjük de leszűrve visszaöntjük rá.Felhasználásig hűvös helyen tároljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú káposzta saláta » Rántott töltöttkáposzta » Káposztasaláta felturbózva » Édes-savanyú csirkemáj
» Almás káposztasaláta » Ananászos lilakáposzta » Kunsági káposztaleves » Fehér és lilakáposztás
» Hamis töltött káposzta. » Hurkás kelkáposzta » Rakott savanyú káposzta » Kovászos uborka, mifelénk
» Savanyú káposztás apróhús » Rakott savanyúkáposzta » Savanyú marhamáj » Amerikai káposzta saláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.