| Kovászos uborka, mifelénk receptHozzávalók: 3 kg kovászolnivaló uborka vagy egy kicsit több Só Kapor Fokhagyma, 4-5 gerezd Kenyér Elkészítés: Az uborkákat alaposan átmosom. Én egy "oridzsi" mosogatószivacsot szoktam használni, amivel át lehet dörzsölni, hgy ne maradjon szőrös és koszos. Ezt követően a végeket levágom-ha gyanús, megnyalintom, nem keserű-e. Az uborkákat bevagdalom keresztben, majdnem végig, majd a másik oldaláról ugyanígy, az első vágásra merőlegesen. 5 literes befőttes üvegbe rakosgatom az uborkákat hosszában, egészen, amíg majdnem tele nem lesz. Közé szórom a megtisztított fokhagyma gerezdeket, erre egy marék sót és felöntöm hideg vízzel. A tetejére megy egy sercli ( kenyér sarka, vége, attól függ, mekkora darab, és egy nagy csokor kapor, majd lefedem egy nylonzacsival és legumizom. Napra teszem és forgatom (ha nem éri egész nap a NAP :) Tanácsok: Általában, nagy hőségben 2 nap is elég. Amúgy 2-3 Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Cucicsillag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |