| Hideg krémleves receptLevesek Hozzávalók: Hideg krémleves Hozzávalók 4 személyre: # 40 dkg eper # 2 evőkanál porcukor # 1 evőkanál citromlé # 3 dl tejszín # 1 tasak vaníliás cukor # 4 gombóc vaníliafagylalt Elkészítés: Előkészítés: Az epret megmossuk, szárazra törölgetjük, 4 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, legyezőszerűen bevagdossuk, a többit kicsumázzuk, nagyjából felaprózzuk, meghintjük a porcukorral és a citromlével. Elkészítés: Kemény habbá verünk 1 dl tejszínt a vaníliás cukorral, csillagbetétes nyomózsákba szedjük. Az eperhez adjuk a maradék 2 dl tejszínt és a fagylaltot, botmixerrel éppen csak összeturmixoljuk. Erőleveses csészékbe szedjük, tetejükre dundi habrózsákat nyomunk, 1-1 szem eperlegyezővel és citromfű- vagy mentalevélkékkel díszíthetjük. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |