| Galyasági zellerkrémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 közepes zellergumó, 2 - 3 szál lestyán levél, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dkg. vaj, só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 db. babérlevél, l db, citrom leve, 2 szem burgonya, 1 kiskanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál fűszerpaprika, 2 dl. tejföl, 2 db. füstölt hús leveskocka Elkészítés: A zellert és a burgonyát meghámozzuk, apróbb kockákra vágjuk. A füstölt ízű leveskockákkal 1 és fél liternyi vízzel levet főzünk, amiben a zellert és burgonyát babérlevéllel és csipetnyi sóval ízesítve megfőzzük.Ha kész a babérlevelet kidobjuk, a lében a zöldségeket összeturmixoljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és a felforrósított vajon megpároljuk, majd fűszer paprikát is belekeverjük, kevés lével felengedjük, amivel pár percig főzzük Végül az egész zöldséges levet is hozzáadva felforraljuk.. Közben a lisztet a fele tejföllel, a cukorral és a citromlével simára keverjük, majd a óvatosan a leveshez adjuk és készre forraljuk. Tanácsok: Tálaláskor a forró levest apróra vágott lestyánlevéllel megszórjuk, és külön egy tálkán tejföltis kínálunk hozzá. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |