| Hideg csokis kocka2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: A csokoládébevonathoz egy kevés tej 10 dkg étcsokoládé egy kis darab Rama Sütőmargarin A krémhez 20 dkg porcukor 4 csomag vaníliás pudingpor 8 evőkanál kristálycukor 1 liter tej 25 dkg Rama Sütőmargarin A cukorsziruphoz 6 evőkanál kristálycukor 6 evőkanál víz A piskótához 3 evőkanál kakaó 3 evőkanál étolaj 1 csomag sütőpor 5 evőkanál liszt 1 csomag vaníliás cukor 5 evőkanál kristálycukor 5 db tojás Elkészítés: A piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A masszát beleöntjük a kikent sütőformába és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük. A cukorsziruphoz 10 percig főzzük a vizet a cukorral. A még meleg piskótalapot félbevágjuk és leöntjük a lehűtött cukorsziruppal. Elkészítjük a krémet: a tejből, a pudingporból és a cukorból kissé sűrűbb pudingot főzünk, és letakarva kihűtjük. Hűlés közben néhányszor megkeverjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűlt pudingot is, és sima krémmé keverjük. A krémet rákenjük a piskóta alsó részére, majd a felső piskótalappal betakarjuk. A csokoládét felolvasztjuk egy kis margarinon és bevonjuk vele a piskótát. Hűtve tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: rekag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |