| Almakrémleves receptLevesek Hozzávalók: 4 adaghoz: 5 db (kb. 80-90 dkg) hibátlan alma meghámozva, magház nélkül, 2x2 cm-es kockákra vágva csipetnyi só 8 dkg kristálycukor 1, 5 dl főzőtejszín 1 púpozott evőkanál liszt 5 szem szegfűszeg 1 kis darab fahéjrúd vagy egy csapott evőkanálnyi őrölt fahéj Elkészítés: Az almakockákat tedd oda főni 8 deciliter vízben. Add hozzá a cukrot, a sót, a szegfűszeget és a fahéjat. Forrald az alma puhulásáig. Készíts habarást a tejszínből és a lisztből. Botmixerrel pépesítsd az almát, majd öntsd hozzá a habarást. Kis lángon tartva az edényt, folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be a levest. Tálald hidegen vagy melegen. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |