| Sárgarépás babkrémleves receptReform ételek Hozzávalók: 2 személyre: - 1 dl aprószemű bab /azuki/ - 1 db közepes sárgarépa/karotta - 1 db közepes lilahagyma - 1/2 kk őrölt cayanne-paprika - 1/2 dl hidegensajtolt olaj - 1/2 tk TAMARI - 1 kk majoránna - szürtvíz Elkészítés: - A babot előző este megmossuk, beáztatjuk. - A babot szűrt vízben felforraljuk, majd leöntjük róla az első vizet. - A második vízben kis lángon puhára főzzük. Közben, míg a bab fő - apró kockákra vágjuk a hagymát és a sárgarépát, - kevés olajon puhára pároljuk, - a sárgarépából kiveszünk egy keveset diszítésnek. - A babot, hagymát, majorannát, TAMARIt és a sárgarépát egy kevés vízzel pépesre turmixoljuk. - A pépet visszatöltjük a sárgarépára, kicsit összemelegítjük. Tanácsok: A cayanne-paprikából mindenki egyénileg tesz a kiszedett krémlevesbe. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |