| Hideg karfioltál receptZöldséges ételek Hozzávalók: fél fej karfiol, 1 szál sárgarépa, 20 dkg mirelit kukorica, 2 kis csemegeuborka, 2 dl tejföl, 1 tojás, 1 teáskanál cseresznyepaprikakrém, bazsalikom, só Elkészítés: A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt, a fagyasztott kukoricát és a lekapargatott, kockára vágott sárgarépát sós vízben megfőzzük. A csemegeuborkát felkarikázzuk. A lecsöpögtetett, főtt zöldségeket és az uborkát salátástálban összekeverjük. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, lereszeljük, majd a cseresznyepaprikakrémmel együtt a tejfölbe keverjük. Ha van, friss bazsalikomlevéllel és sóval fűszerezzük, majd a zöldségekre öntjük. Legalább 1 órát érleljük. Barnakenyérrel fogyasztjuk. A receptet beküldte: Anita123 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |