| Kukorica-krémleves (vegan) receptLevesek Hozzávalók: 500 g morzsolt kukorica (konzerv) 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma zöldségleves alaplé friss koriander só, bors zabtejszín olaj pirított kenyérkockák Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát. Beleöntjük a lecsepegtetett kukoricát, és együtt pároljuk 5 percig. Felöntjük annyi alaplével, hogy éppen ellepje, közben beledobjuk az összevágott koriandert is. Néhány percig együtt főzzük, majd botmixerrel pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt, és ha túl sűrűnek találjuk, adunk hozzá még egy kis alaplevet. Összeforralás után pirított kenyérkockákkal tálaljuk. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |