| Hideg csokis kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: egy 40 x 42 cm-es sütőformához: Piskótához: 5 tojás 5 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 5 evőkanál liszt 1 csomag sütőpor 3 evőkanál étolaj 3 evőkanál kakaó Cukorszirophoz: 6 evőkanál víz 6 evőkanál cukor Krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor 4 evokanál cukor 6 dl tej 25 dkg Rama margarin 15 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor Csokoládébevonathoz: 10 dkg étcsokoládé kis darab Rama sütőmargarin kevés tej Elkészítés: A piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukor-ral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A masszát beleöntjük a kikent sütőformába és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük. A cukorsziruphoz 10 percig főzzük a vizet a cukor-ral. A még meleg piskótalapot félbevágjuk és leönt-jük a lehűtött cukorsziruppal. Elkészítjük a krémet: a pudingport simára keverjük a cukorral és a tejjel, majd felfőzzük. A margarint a porcukorral és a vaníliáscukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a langyos pudingot /kb. 25 fokos/ és tovább habosítjuk. A még meleg piskótaalapot félbevágjuk és leöntjük a surun folyó cukorsziruppal. A csokoládét felolvasztjuk egy kis margarinon és bevonjuk vele a piskótát. Hűtve tálaljuk. A receptet beküldte: alyce Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |