| Kapros tökkrémleves receptLevesek Hozzávalók: 0,5 kg fiatal gyalult tök, 1 fej hagyma, 1 csomó zsenge kapor, 3 dl tejföl, 1 tojás sárgája, 3 dkg vaj, 1 késhegynyi pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, liszt, ételízesítő, őrölt fehérbors. Elkészítés: A tököt meghintjük 2-3 kávéskanál ételízesítővel, és annyi vízzel, ami félig ellepi feltesszük főni. Közben a hagymát és fokhagymát lereszeljük, enyhén megsózzuk, meghintjük késhegynyi pirospaprikával és 2 dkg vajon megfuttatjuk. Ezt belekeverjük a tejfölbe, 2 evőkanál liszttel, késhegynyi fehérborssal és a tojássárgával együtt. Ha a tök már "tök puha", kissé lehűtjük és megturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejfölös habarást és egyszer megforraljuk. Ha már levettük a tűzről, beletesszük a finomra vágott kaprot és ha szükséges, sóval ízesítjük, tetejére elmorzsolunk 1 dkg vajat. Egy tojással, 15 dkg liszttel és 8 dkg juhtúróval készült levesbetétet készítünk hozzá. Tanácsok: Hidegen is finom, csodásan pikáns ízű leves. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |