| Halpaprikás bográcsban receptHalas ételek Hozzávalók: l,5 kg. pontyszelet, l db. csípős zöldpaprika, 2 evőkanál édes-nemes paprika, l kávéskanál őrölt fekete bors, 1 késhegynyi őrölt köménymag, só, 1 db. nagy szem paradicsom ( vagy 2 evőkanál paradicsompüré), 1 evőkanál citromlé, 2 db. nagyobb vöröshagyma, 1 dl. vörösbor Elkészítés: A szeletelt és beirdalt pontyszeleteket megsózzuk, citromlével megcsepegtetjük és félre tesszük. A bográcsba kb. 4-5 dl. vizet öntünk és ebben pároljuk-főzzük az apróra vágott vöröshagymát. Ha a hagyma megfőtt belerakjuk a hal felét, - főleg a szálkás farok és fejrészt. Paprikával meghintjük, beledobjuk a felszeletelt csípős paprikát, a paradicsomot ( vagy pürét), sózzuk, borsozzuk, köménymaggal megszórjuk és kevés vizet aláöntve tovább pároljuk.Ekkor hozzáadjuk a hal másik felét is és készre főzzük. Mielőtt levennénk a szolgafáról bort öntünk alá és pár perc múlva tálaljuk. Körettel, friss kenyérrel egyaránt kifogástalan. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |