| Csülök pörkölt bográcsban receptHúsételek Hozzávalók: 2 csülök 2 sertés köröm 2 nagy fej hagyma 1 paprika 1 zöld paprika(erős) 1/2 paradicsom 1 evőkanál pirospaprika 1 evőkanál pirosarany só bors köménymag Elkészítés: A csülök csontjáról lefejtjük a húst és kockára vágjuk.A körmöt apró darabokra vágjuk.A csülök csontját ketté ütjük. A bográcsba alulra tesszük a csontokat,rá a köröm darabokat majd a húst.Erre kerül a kockára vágott hagyma ,paprika ,paradicsom.Rátesszük a fűszereket.Annyi vizet öntünk rá ,hogy ellepje. Tüzet rakunk és a bográcsot a tűz fölé akasztjuk.Ha kezdd forrni akkor már csak kevés fát teszünk a tűzre ,hogy ne forrjon nagyon. Addig főzzük míg a hús megpuhul és a leve besűrűsödik.Ha kell a végén utána ízesítjük!Körete nokedli vagy sós burgonya!De friss kenyérrel is nagyon finom! A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |