| Slambuc bográcsban receptHúsételek Hozzávalók: 10 személyre: - 15 dkg füstölt szalonna - 2 fej vöröshagyma - 2 kg burgonya - 60 dkg füstölt kolbász - 3 paradicsom - 3 zöldpaprika - 1,5 dl olaj - 60 dkg lebbencstészta - 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika - 2 evőkanál ételízesítő - 1 teáskanál őrölt cseresznyepaprika Elkészítés: Előkészítés: Tüzet rakunk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockára aprítjuk. A kolbász karikára szeleteljük. A paradicsomot, zöldpaprikát megmossuk, gerezdekre vágjuk. Elkészítés: A bográcsot a tűz fölé akasztjuk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a szalonnát, beletördeljük a lebbencstésztát, és megpirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beletesszük a burgonyát, megszórjuk az ételízesítővel, borssal, cseresznyepaprikával, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és összeforgatjuk. Hozzátesszük a karikára vágott kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Amikorra elkészül, leve alig marad, a pirított lebbencs megdagad benne és a burgonyával együtt omlós lesz. A receptet beküldte: ági98 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |