Tutireceptek.hu fejléc

Tejfeles halpaprikás recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
bármilyen hal,só,zsiradék, 1 nagy fej hagyma, pirospaprika, 2dl víz, 2 dl jó minőségű tejfel,

Elkészítés:
Ezt lehet akármilyen fajta halból készíteni, de legjobb kecsegéből, harcsából, vagy süllőből, mert ezeknek alig van csontjuk. Egy kilo halat gondosan tisztítsunk meg; kívül késsel megvakargatván, a belét szedjük ki és daraboljuk fel, azután sózzuk meg s egy lábasba tegyük egy tojásnyi zsírt; a zsírba egy nagy fej apróra vágott vereshagymát és egy kávéskanál szép piros (szegedi) paprikát. Ezeket együtt kavarjuk össze, tegyük a halat a paprikás zsírba és kavarjuk jól össze; azután öntsünk reá két deci vizet és két deci jó tejfelt; ezzel is kavarjuk össze és akkor tegyük "láng - tűzre" egy negyedórára, hogy gyorsan megföljön. Ezután már többé nem szabad kavarni, mert széjjel omlana, pép lenne belőle. Az asztalra jó forrón, hosszú tálban csinosan adjuk fel; úgy, mintha egészben lennének a halak, a levét öntsük alá.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tészta tejfeles öntettel » Tejfeles paprikás burgonya » Marokkói halpaprikás » Tejfeles tepsis pulykamell
» Halpaprikás bográcsban » Tejfeles gombás húsi » Tejfeles meggyes süti... » Tejfeles pogácsa
» Tejfeles bárányragu » Tejfeles zöldbabfőzelék » Tejfeles csirkemáj » Gombás halpaprikás
» Vajon sült lazac » Szusi » Rakott brokkolis hal » Pangásius márványsajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.